De gode tipsene i triatlon

Bloggen

De gode tipsene i triatlon

Det er jo alltid slik at man som nybegynner alltid bør lytte til de med erfaring, slik er det ikke minst når vi snakker om triatlon. Dette er en kompleks sportsgren, som kanskje krever mer enn mange andre sportsgrener. Det å lære på den harde måten, er å lære av sine feil. Det sies at dette er den beste måten å lære på, og det stemmer nok på mange måter det. Men jeg er av den oppfatning at noen feil, kan man luke ut ved rett og slett å være litt ydmyk og lærevillig. Det er slett ikke noe feil å lytte til de som kan mer enn deg, og hvorfor gå på en smell man kan unngå. Tipsene som jeg nå skal skrive litt om, er hentet fra erfarne utøvere, og de er først og fremst innrettet mot det å få best mulig sluttid under konkurranse.

Ha utstyret i orden

Ja dette er en selvfølge sier nok mange, og ja jeg er enig i det. Men det er så viktig så det kan ikke sies mange nok ganger. Men i forhold til de fleste andre sporter, trenger man mer utstyr i triatlon – enn det man ellers er vant til. Jo mer utstyr man skal ha kontroll på, desto større sjanse er det for at noe glipper.

Innstilling og justering av utstyr

Så husk superkontroll på utstyr, og det er veldig kjedelig og kanskje måtte bryte en konkurranse fordi utstyret ikke holdt. De tre mest viktige tingene man aldri må glemme er; Gode løpe sko (som er innløpt) Riktig innstilt sykkel og ikke minst at våtdrakten passer og er på plass.

Innstilling og justering av utstyr

Pakkeliste

Det kan kanskje virke som jeg overdriver, og at det blir litt militært preg over dette. Det for heller våge seg, og det er slett ikke noen ulempe om det er militær presisjon heller. Sjekk av utstyr er viktig, enten om det er nytt eller godt brukt utstyr. Still aldri opp i en konkurranse med nytt uprøvd utstyr, det er det samme som å be om problemer folkens. Vi har tidligere vært så vidt innom dette med valg av svømmebriller, og en detalj som at man har svømmebriller som ikke dugger – kan faktisk avgjøre hele konkurransen for deg.

Alt klart dagen før konkurransen

Bruk av pakkeliste er veldig lurt, dette sparer deg for tid og ikke minst reduserer det faren for at du glemmer noe. Sjekk utstyret dagen før du skal konkurrere, det blir ofte bare stress og mas og handle nytt utstyr samme dag som man skal prestere. Dessuten er det ikke alltid mulig å få det til heller, da en del av konkurransene ligger grisgrendt til.

Sykkeltips

I en tidligere artikkel skrev jeg en del om valg av sykkel, og ikke minst hvordan du ganske enkelt kan bygge om din racersykkel – til en triatlonsykkel. Men her kommer det mer om sykkel, og noen av tipsene går nok litt inn på det samme som jeg skrev om triatlonsykkel tidligere. Det som er hovedmålet med en triatlonsykkel, er at den skal være mest mulig aerodynamisk – altså at tempo øker og vinden brytes mest mulig. Sittestilling og bruk av triatlonbøyle/tempobøyle er veldig viktig, man får da en lavere og mer aerodynamisk sittestilling – jeg råder dere til å lese min artikkel om nettopp dette tema.

Tilbake til toppen

© 2021 tuddaltri