Et sveip over noen utvalgte triatloner

Bloggen

Et sveip over noen utvalgte triatloner

Ved å søke på terminlista over triatlonarrangement, finner man raskt ut at tilbudet begynner å bli veldig bra. Det finnes mer enn nok å velge i, selv her hjemme i Norge. Om man har lyst til å reise til utlandet, er selvsagt tilbudet enda bedre. Men i denne omgang holder vi oss i Norge, og vi skal både i sør og nord. Størrelsen på arrangementene varierer, og det samme gjør alderen på dem. Det at det dukker opp nye arrangement er et sunnhetstegn, som viser at sporten er populær og at tilbudet øker for utøverne. Det er nok med triatlon som med mange andre sportsgrener, at man finner de lokale små og intime arrangementene-til de større og mer kjente sentrale begivenhetene.

Finnskogen

Her har man et godt eksempel på de små og lokale triatlon, hvor man virkelig blir tatt godt vare på. Arrangøren har satt et relativt lavt tak på antall startende, nettopp for å sikre servicen for de startende. Det er Lunderseter IL som står som arrangør, og dette er en triatlon som passer for alle nivåer. Det går av stabelen i juli hvert år, så her er det bare å følge med på terminlistene i god tid folkens. Finnskogen Triatlon kan nok med fordel prøves, dessuten ligger det i et eldorado rent natur messig. Målet til arrangøren er å gi et tilbud til alle aldre og alle nivå, og hele arrangementet strekker seg over en hel helg. Det vil være mange aktiviteter hele helgen, hvor både barn, ungdom og voksne kan finne mer ut av hva triatlon har å by på.

Triatlon i hovedstaden

Oslo Triatlon

Oslo Triatlon startet opp allerede i 1983, og er et flott arrangement ved inngangen til Nordmarka. Det er Sognsvann som er arena for svømmingen, mens syklingen foregår i Maridalen – begge steder er noen perler for sport og friluftsliv. Ved Skar i Maridalen snur man på sykkelen, og avslutter med løping rundt selve Sognsvann. Dette er faktisk Norges eldste triatlon, og et godt etablert arrangement. I vakker natur I hjertet av Buskerud, kan man teste ut sine krefter. Svømmingen er lagt til Norefjorden, og syklingen i Numedalen. De siste krefter måles opp slalåmbakken i Uvdal, så her gjelder det å ha litt krefter igjen i bena på slutten.

AQ Barnetri

Dette er et flott arrangement kun for barn, og det er blitt riktig så populært. Ja faktisk så populært, så det har vært venteliste de siste årene. Det er Kristiansan Triatlon som arranger AQ Barnetri, og er for barn i alderen 4-12 år.

Turen går til Alta hvor man finner en spennende terrengtriatlon, her er det Altaelva som står sentralt. Det å svømme medstrøms i elva, er en opplevelse i seg selv. Syklingen og løpingen foregår også langs elva, i en storslått natur bare Finnmark kan vise til. Dette var som sagt bare et sveip over noen få tilbud, og terminlister er et godt hjelpemiddel når man skal velge ut arrangement man vil prøve seg på.

Tilbake til toppen

© 2021 tuddaltri