Triatlon – svømmeutstyr

Bloggen

Triatlon – svømmeutstyr

Det sier seg kanskje selv at triatlon er en sport, som krever en del mer utstyr enn mange andre idretter. Med tanke på at det er tre disipliner; svømming, sykling og løping, vil det jo automatisk medføre behov litt utover det å drive med disse sportene separat. Men som jeg også har vært inne på tidligere, så trenger det ikke koste all verden – og at det dyreste mest trolig vil være sykkelen. Det kan jo hende at mange har alt av utstyr allerede, og de som starter med triatlon er ofte mennesker som har trent en del tidligere. Men vi skal uansett se litt på dette med utstyr, og hvilken prisklasse man ønsker å legge seg på – er så klart opp til hver enkelt. Mitt tips er å ikke bruke for mye penger i starten, det er bedre å legge seg litt lavere i pris og først finne ut om triatlon er noe du vil satse på over tid.

Bruk mest penger på våtdrakt

Dette er nok et tips som man bør lytte til, for om man har et budsjett å forholde seg til – vil nok det mest riktige og viktige være å legge en del i svømmingen. Det som er mest brukt av triatleter, er våtdrakter av neopren. Dette stoffet har den egenskapen, at det gir minimalt varmetap i kaldt vann. Våtdraktene finnes i en rekke modeller, og både som overall og helmodell. Det at våtdrakten isolerer er så klart det mest viktige, men den vil ofte også gi en viss oppdrift i vannet. Det er store forskjeller fra modell til modell, og det er flere ting man skal passe på når man anskaffer seg en våtdrakt.

«Engangsprosjekt»

«Engangsprosjekt»

Det er faktisk ganske mange som er med på triatlon, som et «engangsprosjekt». I slike tilfeller sier det seg selv, at man ikke bruker tusenvis av kroner på utstyr. Mange av de som er med kun én gang, bruker ofte forskjellige typer vannsportsdrakter. Disse draktene er ofte ment for vannski, surfing også videre. Denne type drakter er ikke tilpasset svømming, i samme grad som draktene som er designet og utformet for svømming og triatlon. Dette medfører at man vil oppleve en større motstand i vannet, men de kan i mange tilfeller fungere helt greit for en mosjonist i alle fall.

Svømmebriller

Her finnes det en rekke modeller på markedet, og så klart også i alle prisklasser. Det er viktig å huske på at man må ha briller som gjør det mulig å navigere, det å svømme ute på vannet/havet – er slett ikke det samme som å svømme i basseng. Dette tema med utstyr til svømming i triatlon, er ganske stort og omfattende. Jeg tar ikke med all verden i denne første artikkelen, men regner nok med at det kommer mer om svømmeutstyr senere. Vi skal også innom sykkel og sykkelutstyr, og så klart joggesko og bekledning generelt. Etter hvert skal vi også presentere forskjellige arrangement, og jeg kommer nok i første omgang til å ta for meg de mest kjente av de norske triatlon.

Tilbake til toppen

© 2021 tuddaltri